De unde vin rezultatele in masajul cu bambus?

Poate te-ai întrebat, citind părerile celor care au încercat deja masajul cu bambus, de unde vin, totuși, rezultatele.

Astăzi aș vrea să îți arăt ce mecanisme ale corpului și minții noastre se pun în mișcare în fiecare ședință de modelare corporală și ce efect au ele.

Sănătate și frumusețe

Masajul cu bambus nu este doar despre modelarea exteriorului, ci mai ales despre transformarea interiorului.

În acest context, putem vorbi despre efectul profund pozitiv al masajului cu bambus asupra sistemului nervos vegetativ, cel care asigura echilibrul organismului și adaptabilitatea sa la condițiile schimbătoare de mediu.

Sistemul nervos vegetativ controlează funcțiile importante vieții organismului (funcțiile vitale), ca de exemplu: activitatea cardiacă, presiunea sanguină, procesul de digestie și procesul de schimburi între organism și mediu. De asemenea, sistemul nervos vegetativ mai poate coordona alte organe ca organele sexuale sau mușchii globului ocular. Sistemul nervos vegetativ mai poate influența sistemul nervos central și sistemul nervos periferic.

Sursa.

Două componente din sistemul nervos vegetativ sunt esențiale: sistemul nervos simpatic (care, în ciuda denumiri, nu e responsabil de foarte multe zâmbete) și cel parasimpatic.

Sistemul nervos simpatic face parte din sistemul nervos vegetativ. El este responsabil de așa numita reacție fight or flight adică reactia de fugă sau luptă în cazul unui pericol.

Iată de ce e responsabil acest sistem:

Sistemul nervos simpatic acționeaza autonom, fară control conștient, și pregătește corpul pentru acțiuni în situații periculoase:

 • creșterea ritmului cardiac
 • constricția vaselor sanguine
 • dilatarea pupilelor
 • piloerecția (pielea găinii)
 • dilatarea bronhiilor
 • scăderea motilității intestinului gros
 • creșterea transpirației
 • creșterea presiunii sanguine
 • dilatarea vaselor sanguine ce iriga inima
 • reduce secretia glandelor salivare si cauzeaza o secretie vascoasa de saliva.

Sursa.

Pe de altă parte, avem sistemul parasimpatic. Iată câteva detalii esențiale despre acesta:

Sistemul nervos parasimpatic face parte din sistemul nervos vegetativ împreună cu sistemul nervos simpatic. Se mai numește si sistemul nervos pentru odihnă și digestie. Se poate spune, într-un mod foarte simplificat, că sistemul nervos parasimpatic funcționează invers față de sistemul simpatic.

Printre acțiunile esențiale de care e responsabil, se numără:

 • conservarea energiei
 • constricția pupilei
 • încetinirea ritmului cardiac
 • creșterea activității intestinale
 • creșterea activității glandelor
 • relaxarea mușchilor din tractul intestinal

Sursa.

Masajul cu bambus, prin hidratarea musculară profundă realizată prin mișcările specifice și prin drenajul limfatic, trimite vibrații către sistemul nervos simpatic, apăsând butonul de ”reset”. Vibrațiile trimise prin intermediul mușchilor contribuie astfel la calmarea sistemului nervos simpatic și activarea sistemului nervos parasimpatic.

Rezultatele vin sub forma unei stări de relaxare, în timp ce sistemul digestiv este stimulat, lucru ce duce la o creștere a metabolismului. În același timp, sistemul limfatic este motivat să elimine toxinele și apa în exces din organism într-un timp mai scurt.

De aceea, masajul cu bambus nu este doar o metodă a obține rezultate la nivel estetic, ci mai ales o metodă de vindecare, de regăsire a echilibrului amenințat de suprastimularea dată de mediul în care trăim.

Avantajul masajului cu bambus pe care îl practic este faptul că ajung să cunosc foarte bine organismul persoanelor cu care lucrez. Acest lucru îmi permite să monitorizez progresul lor și să cultiv o relație profesională prin oferirea de sfaturi de alimentație și conduită care să te ajute să-ți refaci rezerverele de energie.

Pentru mine, nu există frumusețe fără sănătate!

Iar atunci când ai grijă de sănătatea ta, pe plan fizic, mental și emoțional, rezultatele devin imediat evidente pe chip și pe trup.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy