Suntem prizonierii propriei imaginații

Tu îl stii pe Houdini?

Eu l-am descoperit recent, în diverse articole. Poveştile despre el mi s-au părut foarte interesante, însa una mi-a atras atenția în mod special şi o să vă spun şi de ce.

Houdini a fost un mare iluzionist al timpului său. S-a făcut remarcat prin numerele sale de magie, ce aveau drept scop spargerea lacătelor, încuietorilor de orice fel, într-un timp relativ scurt. De asemenea, era numit, “cel care a învins moartea”, asta datorită unor dificile și riscante evadări din tuburi cu apă, cuşti cu lanțuri sau din diverse alte moduri de a fi legat un om într-un spațiu închis. Sună sinistru, dar să revenim la conceptul de magie.

Fiind atât de înzestrat în arta “desfacerii”, a fost provocat să evadeze dintr-o celulă cu gratii, de maximă securitate, şi să învingă vorba “de aici nu a evadat nimeni niciodată”. Zis şi făcut, a fost închis. A durat ore întregi fără niciun câştig de cauză. Dezamăgirea de sine l-a făcut să se prăbuşească în propriile trucuri şi să fie atât de extenuat, încât a leşinat peste poartă. Aceasta s-a deschis pur şi simplu.

Morala: Există uşi închise doar în imaginația noastră.

Am vrut să fac această introducere, deoarece de fiecare dată când vrem să facem ceva pentru noi, să începem un lucru, există sau nu există uşi închise. Psihicul nostru este un neant de gânduri, fantezii, un total haos pe care uneori nu ştim cum să-l controlăm.

Vrem să începem un stil de viată sănătos, alimentație corectă, sport şi masaj, însă pe parcursul drumului renunțăm. Avem nevoie de un tonus psihic bine susținut pentru a păşi pe acest drum. Nu a zis nimeni că e uşor, dar nu e imposibil, plus că nu toate drumurile sunt asfaltate.

Iată câteva exemple de întrebari, gânduri, idei, prin care şi eu am trecut la rândul meu în etapa incipientă transformării mele într-un om sănătos:

Ce iți doreşti tu cel mai mult? Axează-te mereu pe această întrebare şi caută raspunsul dincolo de uşi.

Ce-mi doresc pentru mine, îmi va face bine! Acesta să fie primul gând de dimineață şi ultimul înainte de culcare.

Oare merită? Da! E pentru tine!

Pot eu? Dacă vrei, se poate!

Sunt o persoană ocupată, nu am timp! Greşit, total greşit! Dacă nu te ocupi tu de tine, atunci cine? Timp se gaseşte, crede-mă!

Am copii, când să mă mai ocup şi de mine? Şi ei ce exemplu vor avea?

O viață am, ce rost are să mă consum pentru aspectele astea? Ar trebui sa mă bucur de ea. Nu te opreşte nimeni! Un om sanatos, fizic şi spiritual, se va bucura mult mai mult. Cum iți dai seama de plăcerile vieții, dacă tu din asta faci o rutină? Învață să faci diferențe!

Şi dacă mie îmi place de mine aşa cum sunt acum? Perfect de acord, dar momentele în care te plângi nu îşi mai au locul.

Hai că mănânc ceva bun, doar acum, doar azi! Şi aşa va fi şi mâine şi poimâine, revenind uşor, uşor de unde am plecat! Evenimentele repetitive din viața noastră vor defini modul în care noi alegem să o trăim.

Gânduri, gânduri, gânduri!

Învață să te iubeşti şi să deschizi uşile acelea imaginare! Înlocuieşte de fiecare dată un gând rău cu unul bun, iar dacă, parcă, insoțite de constantul nu, vor deveni: eu pot, eu vreau, eu voi face!

Vreau şi îmi place să te ajut, tu de ce nu ai face-o pentru tine?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy